Blue Flower

Kwekerij

In 2001 ben ik begonnen met de kwekerij. Er worden heesters en coniferen gekweekt op een zandgrond. In de loop der jaren is veel ervaring opgedaan om een goede en gezonde plant te kweken. In het groeiseizoen wordt er veel tijd besteed aan het onderhouden van de planten, zoals het knippen, ziektebestrijding en bemesting.

     
Elk jaar wordt de grond voor het inplanten bemest met een organische mest of compost. Vlak voor het inplanten wordt de grond gespit. De lege bedden worden altijd ingezaaid met een groenbemester, dit om de structuur van de grond te verbeteren en onkruidgroei te onderdrukken.
     
 

Er wordt veel zorg besteed aan een perfecte plant.

 

Alle planten worden geleverd met een dikke kluit.

     

Voor de heesters en coniferen geldt dat deze regelmatig worden gesnoeid om volle en vertakte planten te krijgen. De planten worden elk najaar rond gestoken om te zorgen voor een compacte kluit.

     
Tijdens de rooiperiode staan de planten nooit lang boven de grond wat de kwaliteit van de plant ten goede komt. De planten worden pas op bestelling gerooid.
     
De planten voldoen aan eisen die worden gesteld door groothandelaren, hoveniers en tuincentra. Daarnaast worden de planten twee keer per jaar door de NAK Tuinbouw gekeurd.

Alle dagen 130750